Zdrowa i promienna skóra. 60 potraw dla pięknej cery

Zamiast skupiać się na wyśrubowanych, nierealnych wymaganiach dotyczących wyglądu, możesz dbać o siebie i swoją kobiecość codziennie w prosty sposób: jedząc odpowiednio, troszcząc się o siebie pokarmem.

Kanon kobiecego piękna zmieniał się przez wieki. Ale to jedno nigdy nie wyszło z mody: gładka i promienna cera. Skóra twarzy jest naszym pierwszy filtrem ze światem. Czasem specjalnie znikamy pod warstwą grubego naskórka, by się zdystansować, niekiedy oblewamy się pąsem i mamy seksowną odsłonę. Skóra twarzy odzwierciedla nasze samopoczucie i stan zdrowia.Zamiast skupiać się na wyśrubowanych, nierealnych wymaganiach dotyczących wyglądu, możesz dbać o siebie i swoją kobiecość codziennie w prosty sposób: jedząc odpowiednio, troszcząc się o siebie pokarmem.
Zdrowo wyglądająca skóra musi być dobrze odżywiona. Od zewnątrz, ale i od wewnątrz. Kremy i maseczki, nawet te najdroższe, same nie wystarczą.
Odpowiednio zbilansowana dieta to droga do wydobycia piękna Twojej cery. A skóra odbudowuje się już w 90 dni - to krótko, sama zobaczysz.
Poznaj żywieniowe metody naszych prababek. Dowiedz się, jak zbudowana jest Twoja skóra i co ma na nią wpływ. A przede wszystkim - jak i czym ją karmić, by nabrała blasku!
Odżywcze koktajle, sałatki, misy mocy, świeżo wyciskane soki warzywne, owsianki i omlety... Wszystko sezonowe, zainspirowane porą roku, dostępnością na bazarku, wysycone składnikami odżywczymi. Skomponowane tak, by utrzymać młodość Twojej skóry, nawilżyć ją, ochronić przed słońcem i nadać jej piękny kolor, wygładzić i wesprzeć, gdy skóra jest problematyczna. Sama zdecyduj, na czym najbardziej Ci zależy, i jedz na zdrowie.

O autorach:

Agata Ziemnicka - dietetyczka i psycholożka. Od lat uczy, jak zdrowo żyć i jak dbać o siebie jedzeniem. Na antenie TVN Style współprowadziła programy Rewolucja na talerzu i Szczypta smaku. Jako ekspertka od zdrowego żywienia dzieci występowała także w cyklach Dzień dobry TVN. Założycielka fundacji KOBIETY BEZ DIETY. Autorka poradników i książek z przepisami, m.in. Soki i koktajle w minutę, wydanej nakładem Wydawnictwa Burda.

Julien Sosso - Francuz, który przeprowadził się do Polski, zawodowo zajmuje się logistyką i jest facylitatorem finansowym. Gotowanie jest jego miłością. Uczył się w Ballymaloe Cookery School w Irlandii, następnie praktykował w restauracji Ballymaloe, później w Spring w Londynie. Poza tym uczył się wypieku prawdziwego chleba we Francji od piekarza prowadzącego organiczną piekarnię w sercu Charentes Maritimes. Piecze chleby tak pyszne jak najukochańsza babcia. Gotuje sezonowo, mądrze. Gotowanie jest dla niego wyrazem miłości i obdarowywaniem siebie oraz innych.

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Najprostszy przepis na biszkopt

Biszkopt przygotowany z idealnego ciasta na biszkopt. Przepis prosty, a biszk...

Odsłon: 46

15 min
5

Polecane artykuły

Informacje Rewelacyjne ciasta z porzeczkami. 7 przepisów na każdą okazję

Porzeczki - w zależności od odmiany - charakteryzują się lekko cierpkim lub kwaśnym smakiem, który idealnie przełamuje słodycz. To właśnie dlatego...

18
Informacje Dlaczego ogórki są puste w środku? Prosty trik pomoże ci tego uniknąć

Co zrobić, żeby ogórki nie były puste w środku? Przygotowanie idealnych ogórków małosolnych lub kiszonych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mog...

306
Informacje Ogórki małosolne na sucho. Tak zrobione wychodzą pyszne i chrupiące

Jak zrobić perfekcyjne ogórki kiszone? W tym sezonie zdecydowanym hitem są ogórki małosolne na sucho. Jakie składniki dodać do tak przygotowanych o...

7
Informacje Biały nalot na ogórkach kiszonych. Czy trzeba je wyrzucić?

Ogórki kiszone zawierają mnóstwo prozdrowotnych właściwości, dlatego powinny gościć w naszej diecie przez cały rok. Na pewno nieraz po odkręceniu s...

25