Boże Narodzenie na słodko

Limitowana edycja świąteczna! Oddajemy w Twoje ręce zbiór 700 receptur opartych na polskich tradycjach kulinarnych.

Znalazły się tu zimne i ciepłe przystawki, zupy, kremy i chłodniki, a także rozmaite dania mięsne - począwszy od drobiu, przez odgrywającą ważną rolę w naszej kuchni dziczyznę, a na wołowinie i wieprzowinie skończywszy.

Ponadto uwzględniliśmy potrawy z ryb morskich i słodkowodnych oraz z mąki i ziemniaków, znakomite nie tylko na post.

Nie zapomnieliśmy też o osładzających życie wypiekach i deserach.

Ich uzupełnienie stanowią niebanalne napoje.
Nie mogło tu również zabraknąć przetworów i nalewek, które niegdyś pracowicie przyrządzały nasze babcie, skoro robienie zapasów na zimę od jakiegoś czasu znów cieszy się popularnością.

Dzięki przepisom o różnych stopniu trudności Tradycyjna kuchnia polska to publikacja zarówno dla osób dopiero uczących się gotować, jak i dla doświadczonych pasjonatów kucharzenia.

Mamy nadzieję, że ta uniwersalna książka kucharska będzie dla Ciebie pomocą i inspiracją na długie lata. Życzymy zatem smacznego!

Źródło: Informacja prasowa

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Desery Śmietanowiec z brzoskwiniami

Śmietanowiec z galaretkami i brzoskwiniami. Przepis na blaszkę 24x24. Szklan...

Odsłon: 580

>60 min
2
Ciasta Sernik matcha

Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.

Odsłon: 61

30 min
0
Sałatki Sałatka Cezar (sos Cezar z żółtkiem)

Przepis na Sałatkę Cezar z oryginalnym sosem na bazie żółtka z dodatkiem anch...

Odsłon: 40

15 min
3