Boże Narodzenie na słodko

Koszerne i przepyszne!Przyrządź nadziewaną pierś indyczki i poznaj żydowskie święta.

Autorka jest Żydówką urodzoną w Krakowie i Polsce zawdzięcza najlepsze wspomnienia o dzieciństwie i młodości. Książka jest swojego rodzaju hołdem dla Najbliższych, których już nie ma, i powinna się nazywać Krakowska kuchnia żydowska. Babcia autorki razem z mamą wprowadzały ją w świat tajemnic gotowania i niezwykłych smaków. I to właśnie im autorka pragnie wyrazić poprzez napisanie tej książki wdzięczność i szacunek. W książce znajdziemy opis wszystkich świąt żydowskich oraz przepisy na związane z nimi tradycyjne potrawy, jak chały słodkie i wytrawne, kugel z makaronu, roladki z piersi kurzej czy nadziewana pierś indyczki. Jest tu także opis zasad koszerności potraw.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dania główne Karkówka z pieca

Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...

Odsłon: 1319

30 min
0

Przepis dnia

Ciasta sernik Izaura

bardzo smaczne ciasto, chyba wszyscy je znają

Odsłon: 873962

60 min
1578
Ciasta Sernik Izaura

Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...

Odsłon: 30518

>60 min
58
Desery Kutia

Tradycyjna kutia składa się z pszenicy, maku, miodu, orzechów, rodzynek i mig...

Odsłon: 394

60 min
2
Ciasta Biały Obłok

Zawsze zostają mi jakieś białka i nigdy nie mam na nie pomysłu, a babka na bi...

Odsłon: 48878

>60 min
61