Magazyn Pyszne. Gotowanie proste i przyjemne

PYSZNE to luksusowy magazyn kulinarny stworzony dla tych, którzy uwielbiają jeść, kochają gotować i nie boją się eksperymentować z nowymi smakami i nieznanymi składnikami.

fot. Pyszne/Facebook

To pismo zarówno dla osób, dla których przyrządzanie potraw jest pasją i żywiołem, jak i dla tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem, ale nie boją się wyzwań i są otwarci na nowe, smaczne pomysły.

W nowej odsłonie magazynu znajdziemy mnóstwo praktycznych porad i wskazówek, kuchnię sezonową, a także jedyne w swoim rodzaju Warsztaty kulinarne, które krok po kroku pokażą, jak przyrządzać znane (choć czasem nieco zapomniane) oraz nieco bardziej tajemnicze potrawy.

Poznamy wiele fantastycznych przepisów na szybki i niebanalny obiad oraz rozsmakujemy się w wyjątkowych słodkościach. Nowe PYSZNE jest jeszcze bardziej modne i lifestylowe. Zabiera nas w kulinarną podróż po najsmaczniejszych zakątkach świata i umila czas ciekawą lekturą. Piękna szata graficzna, elegancki format i aż 100 stron. Jest bardziej, więcej i... PYSZNIEJ.

Ponadto w każdym z numerów będziecie mogli znaleźć felieton napisany przez dziennikarzy Smaker.pl.

Redaktor naczelną tego wyjątkowego magazynu jest Katarzyna Laskowska, która jedzeniem trudni się od urodzenia, a gotowaniem zainteresowała się nieco później, choć pewnie zdarzyło jej się popełnić w dzieciństwie jakieś kanapki z żółtym serem i buźką z keczupu w prezencie na Dzień Matki. Lubi mięso i warzywa, czekoladę i kapustę kiszoną, ziemniaki i sushi - niekoniecznie podane razem na jednym talerzu. Nie odrzuca niczego, dopóki nie spróbuje, i jak do tej pory na jej czarnej liście znalazły się tylko czarne żelki. Pozostałych potraw nie uważa za złe, mogą być ewentualnie źle przyrządzone, ale to na szczęście da się naprawić. Uwielbia kuchnię włoską i węgierską, płynnie mówi po włosku, ale węgierskiego ni w ząb nie rozumie. Zanim zajęła się prowadzeniem magazynu PYSZNE, pracowała jako redaktor naczelna „Przepisów czytelników" - najlepiej sprzedającego się miesięcznika w Polsce - oraz popularnego magazynu „Gotuj krok po kroku". Gdy nie pracuje (i nie je), jeździ konno, czyta albo ogląda z synem „Rozbójnika Rumcajsa". A potem śpi, dłuuugo, najlepiej aż do rana.

 

 

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Dodatki Smalec domowy z boczkiem wędzonym

Mój domowy smalec to prosty przepis na pyszne smarowanie, jest to słonina pok...

Odsłon: 31

60 min
1
30 min
2

Polecane artykuły

Informacje Wiosenna dieta owsiankowa. Oczyszcza, wzmacnia i dodaje energii

Na czym polega dieta owsiankowa? Choć przyjmuje różne postacie, zawsze koncentruje się na jednym produkcie, czyli owsiance. Odkryj, dlaczego warto...

2
Informacje Karkówka rozpływa się w ustach. To dzięki marynacie ze składnikiem, który zwykle wylewasz

Majówka już za pasem, na pewno więc w wielu domach rozpoczął się sezon grillowy. Podczas rodzinnej posiadówki obok kiełbas, kaszanek, czy szaszłykó...

3
Informacje BIO Gotowanie

Karolina Kowalewska-Walas zaprasza do swojej kuchni, w której przygotuje propozycję zbilansowanego i zdrowego posiłku dla całej rodziny. Mowa o ows...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Wiosenna zupa cytrynowa, ryba z sosem maślanym, biszkopt

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz w kolejnym odcinku autorskiego programu "Ewa gotuje", zaprezentuje widzom pomysł na znakomity, dwudaniowy obiad oraz...

0