Ankieta - książka kucharska

Mogłoby się wydawać, że w kwestii kawy nie da się już wymyślić nic zaskakującego. A co powiecie na nową modę na serwowanie tego napoju w waflach do lodów?

Fot. @belluxe via Instagram / screenshot

Kawa serwowana nie w filiżankach, a w waflach do lodów? Nie, nie żartujemy. Oto najnowsza moda, która ogarnęła niemal cały świat. Tak zwane "coffee cone" stały się tam niezwykle popularne.

 

 

Ten oryginalny trend zapoczątkowala pewna kawiarnia z Johannesburga - to właśnie bariści w tym miejscu jako pierwsi zaczęli serwowac swoim gościom kawę w waflach, które w środku oblano czekoladą, dla zachowania szczelności. W ten właśnie sposób kawa z ciasteczkiem nabrała zupełnie nowego wymiaru. Klienci byli zachwyceni, a oryginalny pomysł bardzo szybko podchwyciły lokale na całym świecie.

 

 

 

Skusilibyście się na tak podaną małą czarną? Jak myślicie: czy taki trend ma szansę przyjąć się w naszym kraju?

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Makowiec na kruchym spodzie

Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...

Odsłon: 1412

60 min
7
Śniadania Omlet z jabłkiem

Doskonała propozycja na słodkie śniadanie lub podwieczorek - puszysty omlet z...

Odsłon: 99723

15 min
120