Sezon na dynię

Nie przegap sezonu na borówki. Możesz wykorzystać je do przygotowania wyjątkowych deserów i koktajli.

SKŁADNIKI

- 0,5 kg borówek + kilka borówek do dekoracji

- 250 ml kefiru

- 250 mleka

- 5 łyżeczek cukru (jeżeli borówki są słodkie to mniej)

- 1 opakowanie cukru waniliowego

- 200 ml Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej)

- listki mięty do dekoracji

PRZYGOTOWANIE

Krok 1
Borówki czyścimy i wrzucamy do blendera. Dodajemy mleko, kefir, cukier oraz cukier waniliowy. Wszystko miksujemy. Wkładamy koktajl do lodówki.
Krok 2
Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno. Następnie koktajl rozlewamy do szklanek. Dekorujemy ubitą śmietanką Łaciatą. Układamy borówki i listki mięty.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Ciasta Ciasto na Walentynki

Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...

Odsłon: 5706

60 min
15
Zupy Zupa z soczewicy z kluseczkami

Pyszna zupa z zielonej soczewicy podana ze smakowitymi kluseczkami. Dobrze pr...

Odsłon: 250

>60 min
1
Dania główne Naleśniki farmerskie

Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...

Odsłon: 2838

30 min
3
60 min
2
Dania główne wieprzowina w piwie

Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...

Odsłon: 205

>60 min
3