Fot. materiały prasowe
Idealnie ciągnący, intensywny w smaku ser żółty Hochland Burger&Toast w grubych plastrach, nadaje smak wielu daniom, zwłaszcza tym przygotowywanym na ciepło! Ser jest idealny do śniadaniowych tostów, kultowych burgerów oraz kreatywnych przekąsek, na przykład do meksykańskich tacos. To danie trudno wyobrazić sobie bez sera, a pyszny Burger&Toast doskonale połączy zawartość - aromatyczną kolendrę, wyrazistą salsę z limonką, papryczki chili, z chrupiącymi plackami tacos.
Tacosy z salsą, kolendrą i serem Burger&Toast
Składniki:
- 8 kukurydzianych placków do tacos
- 2 opakowania sera Hochland Burger&Toast
- Garść świeżej kolendry
- 2 limonki
Na salsę:
- 1/2 ananasa
- 3 pomidory
- 1 awokado
- 1 mała szalotka
- 1 czerwona papryka
- 1 papryczka chili
- Sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka soku z limonki
Przygotowanie:
W piekarniku lub na grillu układamy placki do tacos, na nich po plastrze sera. Zapiekamy około 10 minut w temperaturze 170 °C. W tym czasie przygotowujemy salsę: w drobną kostkę kroimy szalotkę oraz chili, a w półcentymetrową paprykę, obrane awokado oraz pomidory z wcześniej wydrążonym miąższem. Polewamy sokiem z limonki. Mieszamy. Limonkę kroimy w ćwiartki. Na tacos z roztopionym serem układamy po 2 łyżki salsy, składamy na pół, posypujemy kolendrą. Tuż przed jedzeniem polewamy sokiem z limonki.
Źródło: materiały prasowe