Nowy hit - bezbarwna kawa

Jaką kawę pijesz? Białą, czarną, a może bezbarwną? Jak się okazuje, trzecia z tych odpowiedzi wcale nie jest mrzonką rodem z filmów science fiction.

Fot. 123RF/Picsel

Ten niezwykły napój stworzyli Słowacy - bracia David i Adam Nagy – z myślą o osobach, które często piją kawę i z tego powodu borykają się z przebarwieniami zębów. Należy przyznać, że jest to jakiś sposób, chociaż zwykła wizyta u dentysty może okazać się skuteczniejsza i… tańsza.

Jeśli mielibyście ochotę przerzucić się na bezbarwną kawę, powinniście wiedzieć, że dwie dwustumililitrowe buteleczki kosztują około 8 euro. Do tego należy doliczyć koszty dostawy, gdyż póki co, bezbarwna kawa sprzedawana jest jedynie w Wielkiej Brytanii i na Słowacji.

Opatentowana przez braci receptura na bezbarwną kawę to pilnie strzeżona tajemnica. Wiadomo jednak że napój powstaje na bazie wody i ziaren Arabiki, bez dodatku cukru, barwników lub konserwantów. A jak smakuje? Ponoć nie jest tak intensywny, jak w przypadku klasycznego napoju, jednak w dalszym ciągu wyczuwalny i orzeźwiający. Skusilibyście się?

Pobierz aplikację smaker

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
2
Przekąski sandwicz z bekonem

Uwaga! Szykuje się niezła wyżerka! Propozycja kanapek przygotowanych na grubo...

Odsłon: 127

wszystkie
10
Zupy zupa szczawiowa

..zupa szczawiowa najlepsza ze szczawiu prosto z ogrodu; więc przed koszeniem...

Odsłon: 62

15 min
4
30 min
35

Polecane artykuły

Informacje Musztardowiec – zdrowe liście nie tylko na sałatki

Musztardowiec (Brassica juncea) to warzywo, które w Polsce nadal jest mało znane, ale zasługuje na większą popularność ze względu na swój pikantny,...

0
Informacje Co roku o tej porze robię najlepszy mus rabarbarowy. Do ciasta, naleśników, a nawet wędlin

Wielu z nas okres wiosenny kojarzy się ze smakiem domowego kompotu z rabarbatu lub babcinego ciasta z kruszonką. Sezon na ten przysmak trwa dosyć k...

1
Informacje Łosoś na wiosenny obiad. 7 smakowitych dań z łososiem w roli głównej

Wiosna to doskonały czas na eksplorację kulinarnych możliwości, a łosoś stanowi idealną bazę dla różnorodnych dań na wiosenny obiad. Z jego wyjątko...

0
Ewa gotuje Ewa Gotuje: Podpłomyk z bobem i szparagami, sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, muffinki pomarańczowe

Już w tę sobotę Ewa Wachowicz będzie gościć w swojej kuchni zananą i lubianą aktorkę, Małgorzatę Sochę. Wspólnie przygotują pyszny podpłomyk z sezo...

2