Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten wypiek przygotujesz błyskawicznie z prostych składników, które bez wątpienia posiadasz w swojej kuchni. Możesz sięgnąć po dowolne owoce np. jabłka, gruszki czy rabarbar, wszystko zależy od tego co akurat będziesz mieć pod ręką.
Blaszka 24x24 cm
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 293
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 22779
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8895
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 704
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 293
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 22779
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8895
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 704
Składniki
Borówki umyj i dokładnie osusz.
W dużej misce zacznij ubijać jajka. Gdy podwoją swoją objętość wsyp cukier i miksuj dopóki całkowicie się nie rozpuści. Następnie cienkim strumieniem wlej olej i dodaj pastę waniliową, całość ubijaj jeszcze przez kilka minut.
Mąkę przesiej przez sitko wraz z proszkiem i sodą. Dodaj do masy jajecznej i dokładnie wymieszaj.
Do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wlej ciasto, na wierzch wyłóż borówki.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 40 minut – do suchego patyczka.