Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka w keczupie to rewelacyjny przepis na rozpadające się i miękkie mięso z bogatym, domowym sosem. Te pieczone żeberka wieprzowe są najpierw nacierane mieszanką przypraw, powoli pieczone, a na końcu polane słodko-pikantnym sosem, co jest gwarancją ich niepowtarzalnego smaku. Żeberka możesz także wrzucić na grill.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1086
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 381
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3256
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 721
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1086
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 381
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3256
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 721
Składniki
Połącz wszystkie sypkie składniki do mieszanki przypraw. Możesz użyć suszonego czosnku lub świeżego, przeciśniętego przez praskę. Mocno natrzyj żeberka powstałą mieszanką przypraw (szczególnie stronę z większą ilością mięsa). Odstaw do zamarynowania do lodówki na 30 minut, a nawet całą noc.
Umieść żeberka w naczyniu żaroodpornym, wlej cydr, przykryj pokrywą lub folią aluminiową i piecz w 160°C przez około 1 godzinę 30 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Następnie wyjmij żeberka z piekarnika, skrop oliwą lub olejem, a następnie zwiększ temperaturę piekarnika do 180°C i wstaw do pieca na 15 minut, aż żeberka się podpieką i staną się bardziej chrupiące. Po tym czasie ponownie wyjmij żeberka i odwróć, by grubsza strona była na górze. Posmaruj mięso połową domowego sosu keczupowego i wstaw na kolejne 10 minut. Po tym czasie przewróć i polej resztą sosu. Gotowe żeberka wyjmij z piekarnika i odstaw na kilka minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami.