Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje się ich wartości odżywcze. Zupełnie niepotrzebnie! Przygotowanie żołądków drobiowych z tego przepisu z pewnością zaskoczy wszystkich domowników. Mięso wychodzi miękkie, a za sprawą orientalnych dodatków, także aromatyczne. Duszone żołądki drobiowe podawaj z tłuczonymi ziemniakami lub kaszą.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38560
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38560
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
Aby dokładnie oczyścić żołądki kurczaka, umieść je w misce, zasyp mąką i solą. Delikatnie wyszoruj mięso sypką mieszanką, aby usunąć wszystkie zanieczyszczenia. Następnie przepłucz zimną wodą, aż stanie się czysta. Po czym odsącz na sicie i pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż mięso w dużej misce, zalej mlekiem i odstaw na 20-30 minut. Po tym czasie ponownie przelej żołądki wodą i umieść je w garnku z osoloną wodą. Doprowadź do wrzenia i gotuj mięso około 30 minut na średnim ogniu.
W międzyczasie połącz wszystkie składniki sosu i mieszaj, aby cukier się rozpuścił. Przełóż ugotowane żołądki do sosu, wymieszaj i odstaw na kolejne 30 minut. W tym czasie obierz czosnek i przeciśnij przez praskę. Obraną cebulę pokrój w kostkę lub piórka. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulkę, po chwili czosnek (uważaj, aby nie przypalić!). Gdy warzywa będą błyszczące, dodaj żołądki i podsmażaj kilkanaście minut, aż mięso stanie się rumiane. Na koniec posyp ziarnami sezamu i posiekaną natką pietruszki.