Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1133
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113506
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1553
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1133
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113506
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1553
Składniki
Do miski wsypać mąkę,wbić jaja,wsypać proszek,sodę i wymięszać,dodać zagotowany miód z resztą składników i wymięszać łyżką.
podzielić na trzy części,każdą wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia i upiec trzy rumiane placki.około 10min.w 170''''C.
mleko zagotować( 3 szkl.) z cukrem,kaszę rozrobić w szklance mleka lub wody i wlać do gotującego się mleka,chwilkę pogotować i zdjąć z ognia.przykryć pokrywką na 5min.do ciepłej dać margarynę i wymięszać.
placki przełożyć masą a na wierzchu udekorować czekoladową polewą i wiórkami(ja nie miałam wiórków to dałam pokruszone migdały).