Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2329
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3356
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1414
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2150
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2329
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3356
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1414
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2150
Składniki
Do miski wsypać mąkę,wbić jaja,wsypać proszek,sodę i wymięszać,dodać zagotowany miód z resztą składników i wymięszać łyżką.
podzielić na trzy części,każdą wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia i upiec trzy rumiane placki.około 10min.w 170''''C.
mleko zagotować( 3 szkl.) z cukrem,kaszę rozrobić w szklance mleka lub wody i wlać do gotującego się mleka,chwilkę pogotować i zdjąć z ognia.przykryć pokrywką na 5min.do ciepłej dać margarynę i wymięszać.
placki przełożyć masą a na wierzchu udekorować czekoladową polewą i wiórkami(ja nie miałam wiórków to dałam pokruszone migdały).