Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysta pianka w gorzkiej czekoladzie to deser uwielbiany przez dorosłych i dzieci. Dlatego mamy dla Was propozycję na błyskawiczne domowe ptasie mleczko, przygotowane na bazie galaretki. My użyliśmy przezroczystej, jednak możecie sięgnąć po dowolny smak i kolor.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9589
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20887
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9589
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20887
Składniki
Galaretkę zalej 300 ml wrzącej wody, dokładnie wymieszaj, odstaw na chwilkę do przestudzenia.
Następnie dodaj skyr i całość ubij na puszystą masę.
Gotową przelej do naczynia żaroodpornego i włóż do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Czekoladę posiekaj i przełóż do szklanej miski. Miskę połóż na garnku z gotującą się wodą. Cały czas mieszaj, do momentu rozpuszczenia się czekolady.
Piankę wyjmij z lodówki i pokrój na mniejsze kawałki. Każdy z nich zanurz w rozpuszczonej czekoladzie. Wyłóż na papier do pieczenia i ponownie włóż do lodówki.
Ptasie mleczko z galaretki będzie gotowe po około 2 godzinach.