Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, ale prawie eintopf. Duża ilość warzyw sprawia, że jest bardzo sycąca. Właściwie można ją ugotować ze wszystkiego, co po drodze do domu było w warzywniaku.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 176
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 885
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 176
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 885
Składniki
Pokrój warzywa - marchew w półplasterki, seler, fenkuł i ziemniaki w kostkę, por i seler naciowy w talarki, pomidory w ćwiartki a kapustę grubo poszatkuj. Listki kopru zostaw do dekoracji. Warzywa przełóż do garnka, zalej wodą (na tę ilość warzyw ok. 2 litrów), lekko osól i zagotuj. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu ok. godziny. Wyjmij z wywaru część warzyw (ok. dwie - trzy chochle), zmiksuj, dodaj oliwę i przelej na powrót do garnka, zagotuj i podawaj. Udekoruj posiekanymi listkami kopru.