
Nie znaleziono kucharzy spełniających kryteria wyszukiwania.
14 grudnia 2012
witam jak mam wyciągnąć kości np. z nóżek kurczaka??
14 grudnia 2012
bardzo proste,, przyda się nożyk, nożyce do kurczaka lub ostry tasak no i własne palce. Palcami odsuwasz mięso od kości (twoje palce muszą się znaleźć między kością a mięsem), przy ścięgnach trzeba sobie pomóc nożykiem aby je odciąć od kości, Tak ok 2 cm. od końca nóżki (tzn z tej strony co była kurza łapka) odcinasz kość, wtedy jak ją nafaszerujesz będzie sztywniejsza ;)
Jeżeli chodzi o całego kurczaka to w sumie robi się tak samo, z tym że jak się nie ma wprawy to lepiej zostawić całe skrzydełka i nie wyjmować z nich kości. Jak już mięsko jest oddzielone od kości wystarczy wyjąć szkielet i gotowe. Pierwsze usuwanie kości może troszkę potrwać bo trzeba zlapać technikę, ale następne robi się juz bardzo szybko ;)
07 grudnia 2010
WITAM SZYBKA ZUPA TAK ZWANA ZUPA Z GWOZDZIA WRZATEK 2-3 ZABKI CZOSNKU WEDZONY BOCZEK LUB PODGARDLE KMINEK NATKA PIETRUSZKI GRZANKI LUB DOBRY ZYTNI CHLEB Z SOLONYM MASLEM PODSMARZYC BOCZEK DODAC DO WRZADKU CZOSNEK GRZANKI KMINE SOL PIEPRZ
Na skróty