Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem zamiast królowej pomidorowej zrobiłam na rosole krem z dyni. Pyszny, aksamitny i sycący.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4832
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4772
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44696
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 349
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4832
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4772
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44696
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 349
Składniki
Dynie umyć, przekroić na ćwiartki. Wydrążyć środki, następnie pokroić na mniejsze kawałki i obrać skórkę. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę również obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa włożyć do garnka, zalać rosołem, dodać obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę i obrany ząbek czosnku. Zagotować. Zmniejszyć gaz i gotować pod przykryciem do miękkości warzyw. U mnie, 25 minut.
Kiedy warzywa będą już miękkie, wyłączyć gaz. Zblendować zupę na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem i imbirem.