Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakwas buraczany Agnieszki Maciąg robi furorę już od wielu lat. To właśnie dzięki niemu modelka nie tylko nie wygląda na swój wiek, ale również cieszy się doskonałym zdrowiem. Nic dziwnego, gdyż wiele badań udowodniło, iż naturalny zakwas buraczany doskonale wpływa na nasz organizm, pomagając w usuwaniu toksyn z organizmu, usprawniając krążenie oraz wzmacniając odporność. Włącz go do swojej diety, a szybko zauważysz pierwsze efekty. Fot. AKPA/Kurnikowski/123RF/Picsel
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2701
Składniki
Umyte i obrane ze skórki buraki pokrój w grube plastry lub w dużą kostkę. Następnie ułóż je w kamionce, przekładając je dodatkowo czosnkiem, zielem angielskim i listkami laurowymi.
Przegotowaną i ostudzoną wodę wymieszaj z solą, a następnie tak przygotowaną solanką zalej buraki w kamionce. Zwróć uwagę, aby płyn przykrył warzywa. Możesz dodatkowo obciążyć je np. talerzykiem.
Przykryte naczynie z burakami odstaw w ciepłe miejsce na około 5 do 7 dni. Gotowy zakwas buraczany Agnieszki Maciąg przecedź i rozlej do szklanych butelek. Przechowuj w lodówce.