Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób pieczenia chleba na liściach chrzanu pochodzi jeszcze od mojej babci. Oczywiście ona piekła prawdziwy chleb na zaczynie, ja szybki chleb z ziarnami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Składniki
4 spore liście chrzanu należy opłukać, osuszyć i ostrym nożem wyciąć całą zgrubiałą łodygę. Dwie blaszki 22/9 cm wysmarować tłuszczem, spód i boki wyłożyć liśćmi chrzanu. Pokruszone drożdże posypać cukrem, rozetrzeć, dolać ciepłą wodę, sól, mąkę, wymieszać. Na koniec wsypać pestki słonecznika, dyni i siemię lniane, znów wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszek, przykryć do wyrośnięcia. Wierzch posypać siemieniem lnianym. Piec w 185 C około 50 minut ( góra i dół ).