Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki, które nie wymagają leżakowania, gotowe do jedzenia zaraz po upieczeniu, lekko kruche delikatnie pachnące przyprawami korzennymi. Ja pominęłam kakao przez co moje pierniczki są nieco jaśniejsze od tych, które proponuje siostra Aniela.
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4194
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 34132
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9729
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4194
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 34132
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9729
Składniki
Do mąki dodać wszystkie produkty sypkie, jajko, miód. Masło roztopić dodać mleko i dokładnie wymieszać, przestudzone masło z mlekiem dodać do pozostałych składników i ciasto dokładnie zarobić. Gotowe ciasto rozwałkować na taką grubości jaka nam najbardziej odpowiada i wycinać pierniczki, gotowe układać na przygotowanej blaszce do pieczenia. Piec 15-20 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 C. pierniczki wyjmujemy gdy są jeszcze miękkie potem letko stwardnieją Gotowe pierniczki dowolnie udekorować.