Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięsko w pysznym aromatycznym sosie z suszonymi pomidorami. 30 minut i obiad gotowy.
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 270
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241168
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2413
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 403
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 270
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241168
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2413
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 403
Składniki
Grzyby zalej ciepłą wodą. Odstaw. Cebulę drobno posiekaj.Mięso opłucz w zimnej wodzie, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w większą kostkę. Na rozgrzanym oleju podduś cebulę z odsączonymi grzybami(nie wylewki wody). Następnie dodaj zmiażdżone ząbki czosnku, pokrojone na mniejsze kawałki suszone pomidory oraz pastę pomidorową. Smaż przez chwilę. Dodaj mięso. Wymieszaj i smaż przez 5 minut. Dodaj przyprawy (oprócz tymianku). Całość zalej bulionem oraz wodą z grzybków i dodaj 2 liście laurowe. . Doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu do miękkości mięsa, około 20 minut. Teraz możesz dodać tymianek Sos zagęść mąka połączona zimna wodą. Doprowadź do wrzenia.