Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto biszkoptowe z lekką masą śmietankową z sezonowymi truskawkami. Polecam wypróbowanie przepisu.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3697
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 156
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3697
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 156
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier cały czas miksujemy. Na koniec dodajemy żółtka i miksujemy do momentu połączenia się składników. Mąki przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy do masy białkowej i lekko mieszamy drewnianą łyżką. Masę wlewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 30-40 minut do suchego patyczka. Upieczony biszkopt studzimy.
Śmietanę 30 % ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanę 18%. Mieszamy do połączenia się składników.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy i dodajemy do masy. Wykładamy na biszkopt. Truskawki kroimy w kostkę. Układamy na wierzchu masy. Galaretki rozpuszczamy w goracej wodzie. Gdy zaczną tężeć wlewamy na truskawki. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)