Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone babeczki swój piękny kolor zawdzięczają szpinakowi. Nie musisz się jednak martwić, nie jest on wyczuwalny w smaku. Muffinki możesz serwować na drugie śniadanie lub deser do popołudniowej kawy.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 527
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3591
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4684
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30577
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 527
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3591
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4684
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30577
Składniki
Szpinak umyj pod bieżącą wodą i dokładnie osusz. Wrzuć do misy blendera i zmiksuj wraz z jajkami, olejem, sokiem z cytryny i cukrem kokosowym.
Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia, następnie połącz z mokrymi składnikami. Wszystko dokładnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Do formy na muffinki włóż papilotki, każdą z nich wypełnij masą do ¾ wysokości.
Zielone babeczki piecz w 180 stopniach Celsjusza przez koło 30 minut, do tzw. suchego patyczka.