Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielone babeczki swój piękny kolor zawdzięczają szpinakowi. Nie musisz się jednak martwić, nie jest on wyczuwalny w smaku. Muffinki możesz serwować na drugie śniadanie lub deser do popołudniowej kawy.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 319
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14738
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1737
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17027
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 319
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14738
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1737
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17027
Składniki
Szpinak umyj pod bieżącą wodą i dokładnie osusz. Wrzuć do misy blendera i zmiksuj wraz z jajkami, olejem, sokiem z cytryny i cukrem kokosowym.
Mąkę pszenną wymieszaj z proszkiem do pieczenia, następnie połącz z mokrymi składnikami. Wszystko dokładnie wymieszaj, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki.
Do formy na muffinki włóż papilotki, każdą z nich wypełnij masą do ¾ wysokości.
Zielone babeczki piecz w 180 stopniach Celsjusza przez koło 30 minut, do tzw. suchego patyczka.