Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie pasuje do uszek z mięsem czy grzybami, ale także do wszelkiego rodzaju krokietów i pasztecików. Sprawdza się w połączeniu z gotowanym jajkiem czy ziemniakami. Jednym słowem pasuje do wszystkiego. Zdrowy i aromatyczny. Polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12318
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13135
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5357
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12318
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13135
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5357
Składniki
Buraki myjemy, obieramy, kroimy na ćwiartki. Obieramy marchew i pietruszkę. Warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy, gotujemy 45 minut od momentu zagotowania. Jeszcze w trakcie gotowania dodajemy przyprawy: suszone ziarna kopru, majeranek, pieprz, liście laurowe oraz ziele angielskie. Po 45 minutach dodajemy cebulę i ząbki czosnku, całość gotujemy jeszcze 15 minut. Po tym czasie buraki wyciągamy z wywaru (można je wykorzystać do sałatki warzywnej). Wywar buraczany łączymy z wywarem wołowym, doprawiamy octem. Całość doprowadzamy do wrzenia, przyprawiamy ponownie solą i pieprzem, jeżeli to konieczne. Podajemy :)) Smacznego.