Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 465
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 2858
Najlepsza sałatka na Andrzejki z pieczarkami marynowanymi, idealna również na...
Odsłon: 907
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 465
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 2858
Najlepsza sałatka na Andrzejki z pieczarkami marynowanymi, idealna również na...
Odsłon: 907
Składniki
Ser pleśniowy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i pomieszać z bułką tartą. Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i przekroić wzdłuż, a następnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć pieprzem czarnym świeżo mielonym i mąką pszenną. Kolejno kotlety zamaczać w rozbełtanych jajkach i obtaczać w bułce tartej wymieszanej ze startym serem pleśniowym. Smażyć kotlety, na rozgrzanym oleju, po obu stronach na złoty kolor. Można jeszcze posolić do smaku, ale nie koniecznie, bo ser jest solony. Smacznego.