Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9925
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8911
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6328
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9925
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8911
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6328
Składniki
Ser pleśniowy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i pomieszać z bułką tartą. Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i przekroić wzdłuż, a następnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć pieprzem czarnym świeżo mielonym i mąką pszenną. Kolejno kotlety zamaczać w rozbełtanych jajkach i obtaczać w bułce tartej wymieszanej ze startym serem pleśniowym. Smażyć kotlety, na rozgrzanym oleju, po obu stronach na złoty kolor. Można jeszcze posolić do smaku, ale nie koniecznie, bo ser jest solony. Smacznego.