Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 706
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 405
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 726
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 706
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 405
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Ser pleśniowy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i pomieszać z bułką tartą. Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami i przekroić wzdłuż, a następnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć pieprzem czarnym świeżo mielonym i mąką pszenną. Kolejno kotlety zamaczać w rozbełtanych jajkach i obtaczać w bułce tartej wymieszanej ze startym serem pleśniowym. Smażyć kotlety, na rozgrzanym oleju, po obu stronach na złoty kolor. Można jeszcze posolić do smaku, ale nie koniecznie, bo ser jest solony. Smacznego.