Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na aromatyczną kiełbasę z szynki w słoiku. U mnie z dużą ilością czosnku wyszła świetnie.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3641
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3788
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 653
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3641
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3788
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 653
Składniki
Mięso kroje na kawałki 2 na 2 cm. Umieszczam w misce dodaję sól, pieprz i czosnek przepuszczony przez praskę i majeranek. Wszystko dokładnie mieszam i umieszczam w lodowce na min. 24 godz.
Po tym czasie mięso wyjmuje z lodówki. Żelatynę rozpuszczam w 150 ml. wody i dodaję do mięsa. Mięso umieszczam w słoikach na wierzch wlewam po 2-3 łyżki wody. Słoiki wkładam do garnka na ściereczkę , zalewam do 3/4 wysokości wodą i gotuję ok. 60 minut. Pozostawiam do ostygnięcia. Jeśli chcę by słoiki dłużej mogły leżeć czynność gotowania powtarzam jeszcze raz.