Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na aromatyczną kiełbasę z szynki w słoiku. U mnie z dużą ilością czosnku wyszła świetnie.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 991
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5574
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8711
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17936
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 991
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5574
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8711
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17936
Składniki
Mięso kroje na kawałki 2 na 2 cm. Umieszczam w misce dodaję sól, pieprz i czosnek przepuszczony przez praskę i majeranek. Wszystko dokładnie mieszam i umieszczam w lodowce na min. 24 godz.
Po tym czasie mięso wyjmuje z lodówki. Żelatynę rozpuszczam w 150 ml. wody i dodaję do mięsa. Mięso umieszczam w słoikach na wierzch wlewam po 2-3 łyżki wody. Słoiki wkładam do garnka na ściereczkę , zalewam do 3/4 wysokości wodą i gotuję ok. 60 minut. Pozostawiam do ostygnięcia. Jeśli chcę by słoiki dłużej mogły leżeć czynność gotowania powtarzam jeszcze raz.