Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta babka to hit od wielu lat. Tym razem postanowiłam zrobić ją w multicookerze. Wyszła genialna.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103534
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2007
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5878
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5874
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103534
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2007
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5878
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5874
Składniki
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Gdy jajka są ubite porcjami dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz wodę. Gdy masa będzie gotowa, zmniejszyć obroty miksera i wlewać olej ciągle mieszając. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej przesiać kakao, do drugiej mąkę i delikatnie wymieszać. Misę multicookera wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Na środek misy wylewać na przemian porcję jasnego i ciemnego ciasta. Zamknąć multicooker i nastawić go na funkcję mięso i piec zebrę łącznie godzinę. Ostrożnie zdjąć pokrywę multicookera i wyjąć zebrę na kratkę. Posypać cukrem pudrem.