Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta babka to hit od wielu lat. Tym razem postanowiłam zrobić ją w multicookerze. Wyszła genialna.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1396
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5902
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8860
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18638
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1396
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5902
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8860
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18638
Składniki
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Gdy jajka są ubite porcjami dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz wodę. Gdy masa będzie gotowa, zmniejszyć obroty miksera i wlewać olej ciągle mieszając. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej przesiać kakao, do drugiej mąkę i delikatnie wymieszać. Misę multicookera wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Na środek misy wylewać na przemian porcję jasnego i ciemnego ciasta. Zamknąć multicooker i nastawić go na funkcję mięso i piec zebrę łącznie godzinę. Ostrożnie zdjąć pokrywę multicookera i wyjąć zebrę na kratkę. Posypać cukrem pudrem.