Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 49
Smak wiosny!
Odsłon: 692
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 685
Szybka i smaczna
Odsłon: 11246
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 308
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 49
Smak wiosny!
Odsłon: 692
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 685
Szybka i smaczna
Odsłon: 11246
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 308
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem i odrobiną ciepłego mleka, odstawić na 10 minut aby zaczęły pracować.
Wymieszać mąkę, pozostałe mleko, rozpuszczone, przestudzone masło, sól oraz zaczyn drożdżowy i zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto włożyć do miski, przykryć ściereczką i zostawić na 60-90 minut do podwojenia objętości.
Wyrośnięte ciasto lekko zagnieść, podzielić na 6 równych części, uformować bułki, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i zostawić do napuszenia na 40 minut.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni Celsjusza, piec bułki przez 16-18 minut, aż będą złotobrązowe.