Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka łatwe, smaczne i szybkie w przygotowaniu. Nie używałam cukru. A mimo to, dzięki jabłkom, są wystarczająco słodkie. Moja rodzina za nimi przepada.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8666
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3087
Polecam.
Odsłon: 1881
Polecam.
Odsłon: 547
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8666
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3087
Polecam.
Odsłon: 1881
Polecam.
Odsłon: 547
Składniki
Płatki owsiane, otręby, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia dać do miski. Wbić jajka. Dodać starte na tarce o dużych oczkach (i wymieszane z cynamonem) jabłka. Wlać olej. Całość wymieszać łyżką. Ciastka układać na blaszce (zaopatrzonej w papier do pieczenia) przy pomocy dwóch łyżek. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C około 15 minut, aż ciasteczka się zrumienią.