Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na truskawki nie pozwala złapać oddechu miłośnikom tych owoców. Przepisów na ciasta z truskawką w roli głównej jest bardzo dużo. Dla tych, którym po pracy nie chce się długo stać w kuchni, mamy propozycję idealną. Bardzo szybkie cisto truskawkowe. Ostrzegamy jednak - znika z blachy szybciej, niż się je robi.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 665
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Tortownicę (ok. 24 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni góra-dół. Składniki na kruszonkę połącz, wyrabiając rękami. Ciasto włóż do zamrażarki, żeby dobrze się schłodziło. Truskawki umyj, osusz i pokrój na kawałki.
Przygotuj dwie miski - w jednej wymieszaj wszystkie składniki suche, w drugiej wszystkie składniki mokre. Suche składniki wsyp do mokrych i starannie wymieszaj. Przelej ciasto do tortownicy. Truskawki obtocz w mące ziemniaczanej i wyłóż na wierzch ciasta.
Na wierch zetrzyj na tarce o grubych oczkach ciasto (kruszonkę) z lodówki. Tortownicę włóż do piekarnika i piecz 50-60 minut, do suchego patyczka.