Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybko, latwo i smacznie :)
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1919
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1749
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 110
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1919
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1749
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 110
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 65
Składniki
Make polaczyc z woda i sola aby powstalo geste ciasto jak na nalesniki. Kurczaka pokroic na dosc male kawalki i zanuzyc w uprzednio przygotowanym ciescie. Smazyc na glebokim oleju. Po usmazeniu wybrac na papierowy recznik.
Na goracy wok wlac 2 lyz oleju oraz pokrojony drobno czosnek, starkowany imbir i pokrojona papryke chilli bez nasion wszystko szybko wymieszac i wlac pol malej butelki sosu sweet chilli jeszcze raz wymieszac i wrzucic wczesniej usmazonego kurczaka wszystko dobrze wymieszac aby sos przylegl do kurczaka. Posypac natka pietruszki.
Danie podawac z ryzem Smacznego.