Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z takiego samego ciasta jakie robimy na pączki. Takie racuszki to wspomnienie z dziecinnych lat, a szczególnie z kolonii letnich gdzie panie kucharki często robiły je na podwieczorek. Są pyszne.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 108
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4373
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 108
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4373
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w połowie szklanki ciepłego mleka z łyżeczką cukru. Do przesianej mąki dodajemy sól, cukier waniliowy, masło, żółtka, szklankę mleka i spirytus. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy wyrośnięte drożdże i wyrabiamy ciasto. Ciasto wyrabiamy regulując mlekiem, do momentu kiedy będzie odchodzić od rąk. Tak wyrobione ciasto odstawiamy na godzinę, przykryte ściereczką do wyrośnięcia.
Z wyrośniętego ciasta łyżką odrywamy ciasto i smażymy na rozgrzanym oleju, usmażone układamy na ręczniczkach papierowych w celu osączenia z tłuszczu.
Osączone z tłuszczu pączki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!