Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane mięsem cukinie zaspokoją każdy, nawet największy głód. Przekonajcie się sami.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Cukinie myjemy, odcinamy końcówki, przekrawamy po długości na pół i wydrążamy środek. Następnie solimy i układamy na wysmarowanej olejem blasze skórką do dołu. Przygotowujemy farsz. Dokładnie mieszamy ze sobą ugotowany wcześniej ryż, surowe mięso mielone i przyprawy: sól, pieprz, majeranek, słodką i ostrą paprykę. Farszem napełniamy cukinie, na których wierzch układamy pokrojone w drobną kostkę pomidory. Wstawiamy do piekarnika na ok. 20 min. temp. 180 st. Po tym czasie układamy na nich plastry żółtego sera i zapiekamy kolejne 10 min.