Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże figi to nie tylko pięknie wyglądające owoce, ale także źródło witaminy B6, kwasu pantotenowego oraz minerałów takich jak potas czy miedź. Zobacz pyszną sałatkę z rukolą, białym serem i dodatkami w postaci orzechów oraz jeżyn.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4270
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2553
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2511
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11205
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4270
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2553
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2511
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11205
Składniki
Umyj i delikatnie osusz rukolę. Następnie wyłóż ją na półmisek, równomiernie.
Przygotuj sos. Połącz ocet balsamiczny, oliwę z oliwek oraz miód. Energicznie wymieszaj, na końcu posól i popieprz. Polej sosem rukolę. Wtedy inne składniki będą wyglądały świeżo i zachęcająco do jedzenia.
Figi umyj, osusz i pokrój w ósemki. Wyłóż na rukolę.
Mozzarellę odsącz z zalewy. Jeśli masz jedną dużą kulkę to pokrój w paski i podziel na kilka równych części. Jeśli są mniejsze kulki, pozostaw je w całości. Umieść równomiernie na rukolę i figi.
Umyte i osuszone jeżyny porozrzucaj po półmisku.
Na koniec garść orzechów laskowych posiekaj drobniej. Posyp całość.
Do dekoracji możesz użyć świeżych listków mięty.