Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, aromatyczne śledzie z suszonymi pomidorami i cebulą.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1589
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 81
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1589
Składniki
Śledzie moczymy w kilku wodach. W między czasie podsmażamy na oleju pokrojoną w pół plastry cebulę. Do podsmażonej cebuli dodajemy zioła prowansalskie, pieprz, pokrojone w paski suszone pomidory, ocet jabłkowy i olej z pomidorów. Marynatę dokładnie mieszamy i zalewamy ją pokrojone w kawałki śledzie ułożone w słoiku. Słoik ze śledziami odstawiamy na 4 dni żeby zmiękły i przeszły przyprawami. Po dwóch dniach wstawiamy do lodówki. Smacznego!!!