Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na pyszne, rozgrzewające danie jednogarnkowe z kurczakiem, pieczarkami i papryką. Danie jest bardzo smaczne i sytne, więc polecam wypróbować przepis.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 599
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7018
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244496
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19987
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 599
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7018
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244496
Składniki
Najpierw kroję wszystkie składniki: Pierś z kurczaka kroję w cienkie paseczki. Oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję w kilkucentymetrowe paseczki, marchew kroję na mniejsze kawałki i dodaję do papryki, obrane ziemniaki kroję w kostkę i dodaję do papryki. Papryczkę chili i czosnek drobniutko kroję i dodaję do papryki. Cebulę kroję w drobną kostkę, pora kroję w cienkie półplasterki i dodaję do cebuli. Pieczarki kroję w ćwierć plasterki.
Przygotowanie dania: W rondlu rozgrzewam olej, dodaję pierś z kurczaka i obsmażam na dużym ogniu około 3 minuty. Następnie dodaję pieczarki i smażę jeszcze około 5 minut. Do podsmażonych pieczarek z piersią, dodaję cebulę z porem, delikatnie solę i smażę jeszcze około 2 minut. Następnie dodaję ziemniaki, paprykę, marchew, czosnek, papryczkę chili, doprawiam ziołami i przyprawami, dokładnie mieszam i duszę około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodaję koncentrat, pomidory, wodę i gotuję pod przykryciem do miękkości warzyw (około 10-15 minut), sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam solą, pieprzem i papryką ostrą. Danie jest gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa