Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Stanowią świetną alternatywę dla placków ziemniaczanych. Sprawdzą się u osób dbających o linię.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2215
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18002
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2002
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2215
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18002
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2002
Składniki
Cukinie dokładnie myjemy, kroimy wzdłuż na cztery części. Usuwamy gniazda nasienne. Ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy płaską łyżeczkę soli. Mieszamy i odstawiamy na bok na około 30-40 minut. Po tym czasie odlewamy nadmiar wody.
Do odsączonej cukinii dodajemy mąkę, jajka, posiekaną natkę pietruszki oraz przyprawy. Wszystko razem mieszamy.
Na patelni o nieprzywierającej powłoce rozgrzewamy kilka kropel oliwy. Dietetyczne placki z cukinii smażymy na średnim ogniu z obydwu stron na zloty kolor.