Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z mąki migdałowej to znakomity zamiennik dla zwykłego pszennego wypieku. Jest bezglutenowy, mniej kaloryczny i można go jeść na diecie ketogenicznej. Dodatkowo przygotowuje się go w mgnieniu oka.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 165
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku i odstaw do przestudzenia.
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Żółtka wymieszaj wraz z mąką, babką jajowatą, proszkiem do pieczenia, przestudzonym masłem i szczyptą soli. Następnie bardzo delikatnie, najlepiej za pomocą sylikonowej szpatułki, wmieszaj ubite białka.
Całość przełóż do okrągłej foremki. Piecz w temperaturze 170 stopni Celsjusza przez około 30 minut.
Po wyjęciu z pieca poczekaj, aż chleb całkowicie wystygnie, następnie wyjmij go z formy.