Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czym marynować polędwiczki wieprzowe? Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Nasza propozycja charakteryzuje się intensywnym, ostrym, ziołowym smakiem. Do przygotowania tej marynaty przyda się: ketchup, musztarda, ocet balsamiczny, sól, rozmaryn i tymianek. Polędwiczki tak zamarynowane będą kruche i soczyste.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1442
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 211
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1442
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 211
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błon. Kroimy na kawałki ok. 4 cm, lekko rozbijamy dłonią i przekładamy do miski. Do osobnej miseczki dajemy ketchup, musztardę, roztarty czosnek, pokrojoną w plasterki papryczkę, ocet balsamiczny, zioła i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak zrobioną marynatę łączymy z polędwiczkami, dokładnie mieszamy. Przykrywamy folią miskę i wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Marynata gotowa!