Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska, zwłaszcza w sezonie zimowym, jest chętnie wykorzystywana w kuchni. Dziś mamy dla was przepis na błyskawiczną, zdrową surówkę, idealną do obiadu.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 662
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 32
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Kapustę poszatkuj. Jabłko, może być ze skórką, oraz obraną marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę, a rzodkiewkę w ćwiartki. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Wszystkie warzywa lekko posól, wymieszaj i odstaw na 5-10 minut. Po tym czasie dodaj jogurt grecki, wymieszaj i dopraw pieprzem oraz solą (w razie potrzeby). Przed podaniem do obiadu, dobrze jest schłodzić surówkę w lodówce.