Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na pomidory jeszcze się nie zaczął (przynajmniej na działce u moich rodziców), jednak pomidorową uwielbiam, więc i tak postanowiłam ją zrobić. Zamiast świeżych pomidorów użyłam tych z puszki, też doskonale się sprawdzają. Moja pomidorowa to nie zwykła zupa, ale gęsty, wyrazisty i bardzo pomidorowy krem. :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 253
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 253
Składniki
Pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Dodać pomidory z puszki, doprawić solą i pieprzem, a także pozostałymi przyprawami, gotować do miękkości pomidorów.
Zdjąć z ognia i wszystko dokładnie zblenderować.
W misce wymieszać śmietanę z mąką, dodać kilka łyżek gorącej zupy i dokładnie wymieszać. Zahartowaną śmietanę dodać do zupy energicznie mieszając. Całość zagotować.
Krem można podawać z ulubionym makaronem. Smacznego !!!