Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7787
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2943
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1176
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1177
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7787
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2943
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1176
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1177
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 4 części. Każdą część rozwałkować od razu na papierze. Mak wymieszać z surowymi białkami (będzie bardziej zwarty). Przełożyć nim dwa pierwsze surowe placki. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odcisnąć i dosłodzić do smaku, dodać cynamon. Przełożyć kolejne 2 ciasta. Ciasta pieczemy osobno po około 25 minut. Krem: Mleko wlać do garnka, dodać jajka i śmietanę. Wszystko dobrze wymieszać trzepaczką. Gotować ciągle mieszając do uzyskania twarożku. Powstały twarożek przelać na sito, aby odciekł i wystygł. Jedno opakowanie migdałów zmielić bardzo drobno. Utrzeć masło z cukrem pudrem. Dodawać po jednej łyżce twarożku, cały czas ucierać. Do utartej masy dodać zmielone migdały i kilka kropel olejku. Przełożyć zimne ciasta: na spód makowe, część kremu i ciasto jabłkowe. Na wierzch można zrobić polewę i posypać resztą migdałów.