Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany z kremem i brzoskwiniami
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7263
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4969
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327936
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8670
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7263
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4969
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327936
Składniki
Galaretki rozpuścić w 600 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia.
Do garnka przełożyć masło oraz cukier . Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła.
Kolejno dodać twaróg oraz jajka. Wszystko razem wymieszać i gotować do momentu, aż masa serowa będzie gorąca. ( nie może się zagotować).
Proszek budyniowy rozpuścić w mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje.
Blaszkę o wymiarach 26x26 wyłożyłam papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty. Posmarować je syropem z brzoskwiń.
Wykładamy gorącą masę serową. Ciasto odstawić do przestudzenia.
Do przestudzonej ale płynnej galaretki dodać pokrojone brzoskwinie, wymieszać i gdy galaretka zacznie tężeć przelać na masę serową. Odstawić do lodówki do stężenia
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. W gorące dni dodać śmietan fix żeby krem był bardziej stabilny.
Wyłożyć na galaretkę i rozmarować. Wierzch posypać orzeszkami, czekoladą, migdałami lub bezami.
Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego!