Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik gotowany z kremem i brzoskwiniami
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1158
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 133
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10642
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1158
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 133
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10642
Składniki
Galaretki rozpuścić w 600 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia.
Do garnka przełożyć masło oraz cukier . Gotować na wolnym ogniu do rozpuszczania się masła.
Kolejno dodać twaróg oraz jajka. Wszystko razem wymieszać i gotować do momentu, aż masa serowa będzie gorąca. ( nie może się zagotować).
Proszek budyniowy rozpuścić w mleku i wlać do gorącej masy serowej. Gotować na wolnym ogniu kilka minut do czasu, aż masa zgęstnieje.
Blaszkę o wymiarach 26x26 wyłożyłam papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty. Posmarować je syropem z brzoskwiń.
Wykładamy gorącą masę serową. Ciasto odstawić do przestudzenia.
Do przestudzonej ale płynnej galaretki dodać pokrojone brzoskwinie, wymieszać i gdy galaretka zacznie tężeć przelać na masę serową. Odstawić do lodówki do stężenia
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. W gorące dni dodać śmietan fix żeby krem był bardziej stabilny.
Wyłożyć na galaretkę i rozmarować. Wierzch posypać orzeszkami, czekoladą, migdałami lub bezami.
Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc. Smacznego!