Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, aromatyczna, o intensywnym, czerwonym kolorze. Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów z ryżem i natką pietruszki - zdecydowanie smaczniejsza od tej, przygotowanej z koncentratu pomidorowego. Wypróbujcie ten przepis zwłaszcza latem, kiedy jest sezon na pomidory.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 790
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36383
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 453
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 790
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36383
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 453
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pora kroimy na małe plasterki. Czosnek obieramy z łupiny.
W dużym garnku rozgrzewamy 3 łyżki oliwy. Dodajemy cebulę, pora i czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażamy przez około 2-3 minuty.
Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki i wrzucamy do garnka. Podsmażamy przez około 10-15 minut.
Następnie do garnka dodajemy bulion i przyprawy. Gotujemy przez kolejne 10 minut. Po tym czasie ściągamy garnek z kuchenki i blendujemy zupę na gładki krem.
Zupę pomidorową ze świeżych pomidorów podajemy z ryżem i świeżą natką pietruszki. Smacznego!