Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ze świeżej żurawiny jest idealnym dodatkiem do świątecznych dań. Jego słodko-cierpki smak świetnie komponuje się z pieczonym mięsem, zwłaszcza z indykiem.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 181
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 181
Składniki
Do garnka wlej wodę, sok pomarańczowy i wsyp cukier. Całość zagotuj, a następnie zmniejsz ogień.
Dodaj żurawinę i gotuj przez około 10 minut na niewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gdy sos zacznie gęstnieć dodaj przyprawy, zamieszaj i trzymaj na ogniu jeszcze przez 3 minuty.
Gdy sos ostygnie przełóż go do słoika i przechowuj w lodówce.