Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-03-2022
Szybkie i proste danie z kiełbasą, ziemniakami i kapustą.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10404
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12848
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10404
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5316
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12848
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4594
Składniki
Kapustę szatkuję , kiełbasę kroję w kółka lub półksiężyce. Cebulę kroję w pióra i podsmażam na patelni z czosnkiem kilka minut. Po tym czasie dorzucam kapustę i kiełbasę . Dodaję pokrojoną w słupki paprykę . Wszystko duszę dalej około 20 minut a po tym czasie dodaję przecier oraz przyprawy i duszę nadal. Aby danie zagęścić do wody (około pół szklanki ) dodaję dwie łyżki mąki, dobrze mieszam i wlewam do dania.