Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-03-2022
Szybkie i proste danie z kiełbasą, ziemniakami i kapustą.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 759
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 759
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Kapustę szatkuję , kiełbasę kroję w kółka lub półksiężyce. Cebulę kroję w pióra i podsmażam na patelni z czosnkiem kilka minut. Po tym czasie dorzucam kapustę i kiełbasę . Dodaję pokrojoną w słupki paprykę . Wszystko duszę dalej około 20 minut a po tym czasie dodaję przecier oraz przyprawy i duszę nadal. Aby danie zagęścić do wody (około pół szklanki ) dodaję dwie łyżki mąki, dobrze mieszam i wlewam do dania.