Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-03-2022
Szybkie i proste danie z kiełbasą, ziemniakami i kapustą.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9562
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20828
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9562
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20828
Składniki
Kapustę szatkuję , kiełbasę kroję w kółka lub półksiężyce. Cebulę kroję w pióra i podsmażam na patelni z czosnkiem kilka minut. Po tym czasie dorzucam kapustę i kiełbasę . Dodaję pokrojoną w słupki paprykę . Wszystko duszę dalej około 20 minut a po tym czasie dodaję przecier oraz przyprawy i duszę nadal. Aby danie zagęścić do wody (około pół szklanki ) dodaję dwie łyżki mąki, dobrze mieszam i wlewam do dania.