Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
grzyby wyraziste w smaku, kwaśne ale nie za bardzo, stary, dobry, wypróbowany przepis
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3690
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 191
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 74
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 97
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 3690
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 191
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 74
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 97
Składniki
1. grzyby obrać, umyć, gotować w lekko osolonej wodzie 20 min, odcedzić, 2. do wody dodać sól, cukier, przyprawy i pokrojona cebulę, gotować ok 5 min, dodać ocet, 3. grzyby rozłozyć do umytych słoików, zalać zalewą, zakręcić czystymi zakrętkami, 4. słoiki wstawić dogarnka, zalać wodą, od chwili zagotowania pasteryzować 15 min, nastepnego dnia pasteryzację powtórzyć, smacznego