Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
grzyby wyraziste w smaku, kwaśne ale nie za bardzo, stary, dobry, wypróbowany przepis
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2098
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118027
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8378
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2098
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
1. grzyby obrać, umyć, gotować w lekko osolonej wodzie 20 min, odcedzić, 2. do wody dodać sól, cukier, przyprawy i pokrojona cebulę, gotować ok 5 min, dodać ocet, 3. grzyby rozłozyć do umytych słoików, zalać zalewą, zakręcić czystymi zakrętkami, 4. słoiki wstawić dogarnka, zalać wodą, od chwili zagotowania pasteryzować 15 min, nastepnego dnia pasteryzację powtórzyć, smacznego