Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
grzyby wyraziste w smaku, kwaśne ale nie za bardzo, stary, dobry, wypróbowany przepis
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 651
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12366
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 651
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12366
Składniki
1. grzyby obrać, umyć, gotować w lekko osolonej wodzie 20 min, odcedzić, 2. do wody dodać sól, cukier, przyprawy i pokrojona cebulę, gotować ok 5 min, dodać ocet, 3. grzyby rozłozyć do umytych słoików, zalać zalewą, zakręcić czystymi zakrętkami, 4. słoiki wstawić dogarnka, zalać wodą, od chwili zagotowania pasteryzować 15 min, nastepnego dnia pasteryzację powtórzyć, smacznego