Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W świecie kulinarnym wszystko jest możliwe. Nawet połączenie legendarnego smaku batonika Milky Way oraz tradycyjnego, korzennego piernika. W efekcie otrzymujemy pyszne, piernikowe brownie z lekkim śmietanowym kremem. W wersji dla dorosłych warto dolać do ciasta 2 łyżki rumu. Koniecznie musicie tego spróbować!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3929
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415221
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2504
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3929
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415221
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2504
Składniki
Połam czekoladę na kawałki i rozpuść z masłem w kąpieli wodnej, następnie dodaj miód, powidła i mleko. Pomieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. W dużej misce ubij jajka z cukrem, aby uzyskać puszystą masę. Dodaj do nich przesianą mąkę z kakao oraz przyprawą do piernika i wymieszaj. Na końcu wlej rozpuszczoną czekoladę z dodatkami i jeszcze raz wszystko wymieszaj. Przelej ciasto do okrągłej formy (ok. 22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do pieca nagrzanego do 170°C na ok. 30 minut. Następnie wyjmij, wystudź i przekrój na pół.
Utrzyj serek z cukrem na gładki krem. W oddzielnej misce ubij na sztywno zimną śmietanę i delikatnie połącz obie masy. Przełóż kremem ciasto i polej rozpuszczoną czekoladą z masłem. Górę ciasta możesz posypać wiórkami czekolady. Ciasto przechowuj w lodówce.