Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sklepowe wędliny kusza ale już nie zawsze smakują, polecam domowe wyroby.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 122
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3793
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 230
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 122
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3793
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 230
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 203
Składniki
Udziec pokroiłam w kostkę, dodałam przyprawy, żelatynę i warzywa. Całość wymieszałam.
Luźno ułożyłam w woreczku do szynkowara i do szynkowara. Całość zamknęłam i zostawiłam na noc w lodówce. Następnego dnia wyjęłam godzinę wcześniej i potem wstawiłam szynkowar do garnka z woda na ściereczce. Poziom wody musi odpowiadać poziomowi zawartości szynkowara. Doprowadziłam wodę do 85 C i taka powinna już zostać. I od tego czasu zaczęłam liczyć czas. Wystarczy 2,5 h ale wole trzymać 3. Potem wyjęłam szynkowar, schłodziłam go i schowałam do lodówki na noc.
Szynkowar polałam ciepłą wodą z kranu- wtedy zawartość łatwiej wychodzi.
Smacznego :)