Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne pierogi to moja propozycja na słodką przekąskę dla każdego łasucha ;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i udusić na maśle z dodatkiem brązowego cukru. Drożdże rozpuścić z łyżką cukru. Dodać kilka łyżek mleka i mąki, odstawić zaczyn na kilka minut. Jaja ubić z pozostałym cukrem. Do zaczynu przelać pozostałe mleko, stopione masło, ubite jaja, przesypać mąkę i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto rozwałkować, wycinać krążki (dość duże) i nakładać jabłkowy farsz.
Skleić i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 25 min. Podawać np. ze słodką śmietanką. Smacznego!