Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowo i kolorowo. Przepis na pyszny obiad
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 287
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 287
Składniki
Kurczaka pokroić w kostkę przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na czas przygotowania warzyw.
Cebulę pokroić w piórka podsmażyć na maśle, pod koniec smażenia dodać rozgnieciony czosnek. Wyłożyć do garnka.
Na tej samej patelni podsmażyć pokrojoną w słupki marchewkę oraz dynię (bez pestek), pokrojoną w kostkę. Całość podsmażać około 7 minut. Dodać do cebuli.
Pokrojone w ćwiartki pieczarki smażyć i podsmażone dodać do garnka.
Kurczaka podsmażyć i podsmażonego połączyć z warzywami.
Brokuły gotować max 4 min (nie stracą swoich wartości), ostudzić i wrzucić do pozostałych warzyw.
Paprykę pokroić w kostkę i dorzucić do całości.
Naszą potrawę wymieszać, doprawić solą i pieprzem oraz czubrycą.
Opcje podania: z ryżem naturalnym z grillowanymi ziemniaczkami z naszym ulubionym sosem (u mnie czosnkowy)