Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śródziemnomorskie smaki jak z najlepszych wakacji!
malakser, patelnia z pokrywką, wykałaczki/ szpadki
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Miałam mrożone kalmary, niczym nie ustępują świeżym, trzeba z nich zdjąć tylko "folię".
Rybę też odmroziłam i zmalaksowałam na papkę, jeszcze bułka, jajo, koperek, kolendra, chili, sól.
I parmezan.
Tuby się faszeruje nie za ciasno i spina wykałaczką. Zostało mi trochę farszu więc zrobiłam dodatkowe kotleciki. Kalmary przesmaża sie do zrumienienia.
Teraz sos. Na Bardzo małym ogniu na oliwę po kalmarach daje się posiekane czosnek, chili i sardele. A jak całość zacznie pachnąć daje się passatę.
Kalmary się dusi w sosie pod przykryciem, można je w trakcie obrócić. oczywiście większe kalmary trzeba będzie dłużej dusić. Podawać posypane bazylią, jeśli nie mamy świeżej można dodać suszonej do duszenia.
Smacznego :)